هر یک از افراد در زندگی روزمره خود با نشیب و فرازهای احساسات روبرو هستند،مثل شادی و غم،رضایت و دلسردی،خنده و گریه.بعضی اوقات رفتاری که از ما سر میزند،مطابق با موقعیتی است که در آن قرار گرفته ایم و چنین رفتاری طبیعی است.
مثلاً اگر با فوت یکی از اقوام و خویشان غمگین شویم، طبیعی است.یا اگر دانش آموزی سخت کوش و درس خوان،در امتحان با نمره خوبی قبول شود و در اثر آن خوشحال و راضی باشد، طبیعی است یا اگر فردی جویای کار،بتواند شغل مناسبی پیدا کند و در اثر آن خوشحال شود، طبیعی است.بروز افسردگی در افراد مختلف،متفاوت است و هر فردی با هر سنی و در هر موقعیتی میتواند دچار افسردگی شود.
آمار نشان میدهد زنان کمی بیشتر از مردان مستعد ابتلا به افسردگی هستند.شیوه زندگی، رفتار فرد و نوع ارتباط با دیگران در بروز افسردگی مؤثر هستند.یک متخصص تغذیه با اشاره به تأثیر ویتامینها و املاح بر روی خلق وخوی افراد،خاطرنشان کرد:یکی از عناصری که برای آن خاصیت ضدافسردگی ذکر شده است،عنصر روی است.
دکتر رضا امانی اظهار کرد:
غذایی که موجب افسردگی شود وجود ندارد و تا به حال در هیچ منبعی،این نوع غذا ذکر نشده است،ولی غذاهایی هستند که میتواننددر رفع افسردگی کمک کنند،البته این مواد نمیتوانند جایگزین دارو شوند و فرد افسرده حتماً باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد.
امانی تصریح کرد:
یک بررسی که روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد، نشان داد:افرادی که دچار افسردگی هستند معادل نیمی از سطح سرمی و دریافت غذایی روی افـراد سـالم را دارند و این اثبات میکند که روی میتواند در پیشگیری از افسـردگی نقش داشته باشد.
خوردن غذاهای پرکربوهیدرات(نان گندم سبوس دار،ذرت بلالی و برنج قهوه ای) باعث کاهش افسردگی میشود.این غذاها باعث میشود که تولید سروتونین در مغز زیاد شود و حالت نشاط ایجاد کند و جلوی افسردگی را بگیرد.
امانی گفت:
در کنار این غذاها استفاده از کاکائوی تلخ یا تیره اثر ضدافسردگی زیادی دارد که دلیل تمایل خانمها به مصرف کاکائو نیـز اثر خوشایند آن پس از مصرف است.
وی افزود:
غنیترین منبع روی صدف است که در تغذیه ما جایی ندارد و پس از آن گوشت ها و مغزها و آجیل میتوانند منابع مناسبی باشند.در کل،توجه به تغذیه صحیح،آسان ترین و نخستین مرحله اساسی بهبود افسردگی است.
برای درمان یک شخص افسرده،در مرحله ی اول باید وضعیت غذایی او را بررسی کرد.
در حالیکه اکثر پزشکان این کار را نمی کنند.
همیشه باید مقدار قندخون را در حد ثابت و مشخصی نگه داشت و از افت یا افزایش قندخون جلوگیری کرد.همچنین غذاهای غنی از ویتامین های گروه B را در برنامه غذایی روزانه خود مصرف کرد.
:: موضوعات مرتبط:
پزشکی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1096
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2